Alla-Bakgrundsbild.jpg
UNHCR-SE-Vertical-white.png

STOCKHOLM

FÖRE LOPPET

static1.squarespace.jpg

ANMÄLAN

Sista tid för anmälan via hemsidan är på söndag den 18 oktober kl 12.00. På plats på Stadion finns möjlighet att via Swish anmäla sig senast kl 13.30. 

CHIPUTLÄMNING

Ingång till Stockholm Stadion sker via stora entrén som är ut mot Valhallavägen. Där går du direkt till vänster för att hämta ut ditt chip. Varje starttid har en uthämtningstid som står på det startbevis du får via mail när du gjort din anmälan. Startbeviset ska du också ha med dig antingen utskrivet eller om du visar upp det i din telefon. Det är väldigt viktigt att du hämtar ditt chip inom tidsperioden som står angiven till din starttid. 

Exempel: Du har starttid kl 10:00 med uthämtningstiden av chip kl 09:00 – 09:30. Det betyder att chippet ska vara uthämtat senast kl 09:30. Därefter börjar utdelningen för nästa startgrupp att hämta ut sina chip och för att det ska bli ett bra flöde är det viktigt att varje starttid håller sig inom sin uthämtningstid.

DELTAGARTRÖJA

När chippet är uthämtat går du vidare till Sektion K inne på Stadion, där hämtar du din deltagartröja. OBS! Storlekar finns i begränsat antal. Tröjan är sen frivillig att användas under loppet. 

OMKLÄDNING

Det kommer finnas ett område utomhus avsett för omklädning mellan Sektion M och O. 

KLÄDFÖRVARING

Det kommer finnas möjlighet att lämna väska eller överdragskläder på Sektion O och P medan man springer. Vi ansvarar inte för eventuella värdesaker. 

UPPVÄRMNING

Egen uppvärmning sker med fördel i Lill-Jan Skogen bakom Sophiatornet. Känner du att uppvärmning är onödigt så tar du dig in på banan vid markerade ingångar.

ÅSKÅDARE

För publik kommer entré att ske vid ingångarna H, G, F och E. Även åskådare kommer att ha möjlighet att bidra till insamlingen på plats genom Swish.

UPPTRÄDANDE

I samband med starterna kl 10, 11 och 12 uppträder Idde Schultz. Representanter från UNHCR intervjuas och berättar om sitt viktiga arbete. UNHCR är på Stadion hela dagen så att man har möjlighet att träffa dem och få mer information. 

SERVERING

På plats finns kaffe, korv med bröd, hamburgare, wraps och kakor till försäljning. Överskottet går till UNHCR.   

UNDER LOPPET

Starten

Starten sker vid angiven plats som du kan se på kartan här ovan. Viktigt är att du startar just den tiden du själv valt vid anmälan. Efter start springer man första kurvan på ytterbanorna 4 – 8 (kommer vara markerat med koner) innan man går in på gemensam bana. Resten av loppet springs på de innersta banorna. 

Genomförande

Loppet är upp till fem kilometer vilket innebär 12,5 varv på Stadions orangea oval. Tänk på att det kommer vara trångt, speciellt i starten så var försiktig och visa hänsyn till de andra deltagarna. Här handlar det inte om att slå sitt personbästa utan att bidra till en god sak. Inga vinnare kommer att utses så det finns ingen anledning att stressa. 

Loppet är öppet för alla, stora som små. Om du känner för att gå så är det helt okej men håll dig då en bit ut i banan så att de som vill springa kan passera dig på insidan. Det kommer finnas två portaler vid mållinjen, en för varvning och en för målgång. Det är inga krav på att springa de 12,5 varven utan känner du under loppet att det är dags att kliva av så viker du bara åt höger på upploppet och springer under målportalen. Samma sekund som du passerar målportalen registreras ditt bidrag på en skärm.

VARVNING

Under själva loppet kan du i din mobil enkelt hålla koll på antalet varv som du har sprungit. Det gör du genom att innan loppet gå in på resultatsidan. Sök ditt namn och lägg till som bokmärke. Du kan också hålla koll på varven genom att titta på storbildsskärmen inne på arenan. Den visar under en kortare tid ditt namn och hur många varv du har kvar när du passerat varvningsmattan. 

MÅLFOTO

Ta gärna ett målfoto och dela ditt engagemang på Instagram under #allaföralla. 

EFTER LOPPET

När du sprungit klart och gått i mål så får du efter loppet vatten och en banan. För att få ett smidigt flöde inne på Stadion så går du sedan yttervarvet bort till klädinlämningen vid sektion O och P och sen till anvisad utgång.

RESULTAT OCH DIPLOM

På resultatsidan kan du efter loppet söka ditt namn för att se din sluttid samt att du efter klockan 18.00 kan skriva ut ett diplom i PDF som tack för din medverkan. 


Tillsammans springer vi för en bättre värld!

 

LOKAL ARRANGÖR